Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallNationale Suiker Challenge

Doe mee met de Nationale Suiker Challenge

Iedere week krijgen we gemiddeld 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers binnen. En dat is niet goed voor onze gezondheid. Daarom bundelen we de krachten met Diabetes Fonds en doen we samen mee aan de Nationale Suiker Challenge! Jij ook?
Waarom een week zonder suiker?

Waarom een week zonder suiker?

In Nederland eten we veel suiker. Gemiddeld 99 suikerklontjes per week. Dat is 20 kilo aan toegevoegde suikers op jaarbasis. Het is ook niet zo gek, want veel producten waar we dagelijks mee geconfronteerd worden in winkels en supermarkten bevatten toegevoegde suikers. Toch is veel suiker niet goed voor je. Het kan leiden tot verschillende klachten zoals vermoeidheid en buikpijn. Ook vergroot het de kans op overgewicht. Meedoen aan de Nationale Suiker Challenge heeft dus zo zijn voordelen.

Meer energie
Misschien wel een van de belangrijkste voordelen: je zal merken dat je meer energie hebt als je geen toegevoegde suikers eet. Klinkt misschien gek, want suiker geeft toch juist energie? Dat zit zo: wanneer je een suikerrijke snack eet, zorgt dit voor een kortdurende energiepiek. Je bloedsuikerspiegel stijgt snel, maar zakt daarna net zo snel weer in. De welbekende suikerdip. Deze pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel kosten je lichaam een hoop energie. Zodra je suikerrijke producten laat staan, is je bloedsuikerspiegel een stuk stabieler. Hierdoor voel je je energieker, fitter én vrolijker.

Gezonder voedingspatroon
Toegevoegde suikers zijn, zoals de naam al zegt, suikers die door de fabrikant aan een product zijn toegevoegd. Je lichaam heeft ze niet nodig om gezond te blijven. Wanneer je producten met toegevoegde suikers vemijdt, en je energie haalt uit verse producten zoals groenten, fruit en zuivel, eet je een stuk gezonder. Deze producten bevatten van nature aanwezige suikers, maar daarnaast ook belangrijke voedingstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels.

Bewustwording
Doordat je een week lang heel bewust bezig bent met wat je eet en verpakkingen leest krijg je een flinke dosis inzicht. Je gaat ongezonde keuzes in je voedingspatroon ontdekken en bewustwording creëren bij jezelf. Na de Suiker Challenge weet je veel beter in welke producten suiker verstopt zit. Dit maakt het ook na de challenge een stuk makkelijker om gezonde keuzes te maken.

Ga jij de challenge aan?

Zo, nu weet je wat de voordelen zijn van een week zonder suiker. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Klik op onderstaande button om samen met ons de challenge aan te gaan. Wat kan je verwachten als je je hebt ingeschreven?

  • Een digitaal magazine boordevol lekkere, gezonde recepten en handige tips
  • Leuke inspiratie via e-mail en social media
  • Praktische adviezen van Diabetes Fonds
  • Heldere informatie en tips om ook na de challenge gezond te blijven eten en drinken

Volg jouw gezonde dieet schema met Green Chef

Vegan, koolhydraatarm, minder calorieën, keto, eiwitrijk en meer. Kies het dieet dat bij jou past
Vegan, koolhydraatarm, minder calorieën, keto, eiwitrijk en meer. Kies het dieet dat bij jou past