Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallKeto Dieet

Keto dieet met Green Chef

Kook zonder moeite lekkere, gevarieerde keto recepten samengesteld door onze diëtisten.
Kook zonder moeite lekkere, gevarieerde keto recepten samengesteld door onze diëtisten.
Stel jouw keto maaltijdbox samen
Keto dieet in het kort

Stel jouw keto maaltijdbox samen

Keto koken? Dat betekent weinig koolhydraten, redelijk wat eiwitten en veel vetten. Zo haal je je brandstof uit vetten, niet uit koolhydraten. Het proces waarbij je lichaam energie uit vetten in plaats van koolhydraten haalt, heet 'ketose' en zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel.

Is keto nieuw voor je of kost het je veel moeite (en tijd) om wekelijks een keto dieet schema op te stellen? Laat onze keto maaltijdbox je rechterhand in de keuken zijn. Zo ben je geen tijd kwijt om uit te zoeken welke gerechten binnen jouw keto dieet passen en doen wij gelijk de boodschappen. Proef het gemak van keto.

Ontdek wat de voordelen van het keto dieet zijn en probeer of het iets voor jou is.

Krijg keto in je kookroutine

Keto koken saai? Of lastig? Think twice! Onze diëtisten stellen wekelijks lekkere, gevarieerde gerechten samen die passen bij jouw ketowensen. Kies de recepten uit die je aanspreken en voor je het weet staan alle verse ingrediënten in de juiste hoeveelheid bij jou op de stoep. Kwestie van kiezen, koken en klaar is je keto diner!

Keto: Kies. Kook. Klaar!

Met Green Chef is keto eten heel eenvoudig. Wekelijks zetten onze diëtisten lekkere, gevarieerde keto recepten op het menu. Zo weet je zeker dat wat je eet, past bij jouw persoonlijke levensstijl.

Kies.

Elke week verse inspiratie. Kies uit 5 nieuwe keto en 3 nieuwe koolhydraatarme recepten.

Kook.

Alle keto recepten bevatten altijd rond de 15 gram koolhydraten, minimaal 20 gram eiwitten en 250 gram (blad)groenten.

Klaar!

Onze keto gerechten staan vaak al binnen een half uur op tafel. Eet smakelijk!

Kies.

Elke week verse inspiratie. Kies uit 5 nieuwe keto en 3 nieuwe koolhydraatarme recepten.

Kook.

Alle keto recepten bevatten altijd rond de 15 gram koolhydraten, minimaal 20 gram eiwitten en 250 gram (blad)groenten.

Klaar!

Onze keto gerechten staan vaak al binnen een half uur op tafel. Eet smakelijk!

Voordelen van de keto eetstijl

Voordelen van de keto eetstijl

Bij een keto dieet zorg je ervoor dat je lichaam naar 'ketose' overschakelt, oftewel je brandstof wordt niet langer uit koolhydraten, maar uit vetten gehaald. In de lever wordt vet in ketonen omgezet. Hierdoor dalen zowel je bloedsuikerspiegel als insulinespiegel aanzienlijk.

Het keto dieet is vooral erg in trek bij mensen die graag wat kilo's wil kwijtraken. Afvallen lukt niet altijd met een keto dieet, omdat het sterk afhangt van welke keto recepten je uitkiest. Neem voor persoonlijk advies contact op met je huisarts, diëtist of andere gediplomeerde zorgverlener.

Goed om te weten is dat onze diëtisten ervoor zorgen dat elk keto recept voldoende voedingsstoffen bevat: altijd maximaal 15 gram koolhydraten, minimaal 250 gram (blad)groenten en voldoende eiwitten. Door bij elk keto gerecht met dit drietal rekening te houden, weet je zeker dat je de ideale samenstelling van koolhydraten, eiwitten en vetten binnenkrijgt.
Is het keto dieet gezond?

Is het keto dieet gezond?

In de (digitale) wandelgangen wordt regelmatig gezegd dat het keto dieet gevaarlijk zou zijn. Doordat je lichaam geen koolhydraten kan gebruiken als brandstof, gaat je lichaam over op de verbranding van vetzuren. Zo ontstaan er ‘ketonen’. Je lichaam kan ketonen die je lichaam kan gebruiken als brandstof. Zijn ketonen gevaarlijk? Nee hoor, ketonen kunnen veilig dienen als brandstof voor je lichaam. Verder zou het keto dieet gevaarlijk zijn vanwege de grote hoeveelheid vetten die je per keto gerecht binnenkrijgt. Nu moet je weten dat we vetten nodig hebben, ding is alleen dat het veel verschil maakt of je verzadigde of onverzadigde vetten binnenkrijgt. Onverzadigde vetten zijn oké, van verzadigde vetten wil je er het liefst niet teveel op het menu hebben staan, want het verhoogt je cholesterol en vergroot daarmee de kans op hart- en vaatziekten.

Long story short: Ga je voor de onverzadigde variant - de 'goede vetten' - dan vlieg je het keto dieet op een gezondere manier aan, dan wanneer er een grote rol voor verzadigde vetten is weggelegd. De goede vetten haal je bijvoorbeeld uit avocado's, noten, zaden en plantaardige oliën. Je snapt dat we de Green Chef keto gerechten, dan ook graag met dit type ingrediënten vullen.

Goed om hierbij te vermelden, is dat het eten van meer vetten dan je verbrandt - vanwege het proces van ketose - ertoe kan leiden dat je lichaam het vet deels opslaat. Des te belangrijker is het dat je de juiste balans vindt in je keto dieet en het plannen van je keto recepten.
Keto dieet voor beginners

Keto dieet voor beginners

Het starten met een keto dieet kan in het begin overweldigend lijken, vooral als je nog niet bekend bent met de basisprincipes. Bij Green Chef maken we het je makkelijk om te beginnen. Je kiest gewoon je favoriete recepten met een keto label op ons menu en wij bezorgen alles wat je nodig hebt inclusief makkelijk te volgen receptkaarten bij je thuis. Onze maaltijdboxen bevatten zorgvuldig samengestelde ingrediënten en recepten die je helpen om de overstap naar een koolhydraatarm, vetrijk dieet soepel te laten verlopen. Zo blijf je zonder moeite in ketose. Ideaal voor keto dieet beginners. Denk aan gerechten zoals steak met champignonroomsaus, courgetteschuitjes met gehakt en brie, of een traybake met kabeljauwfilet en paprikapesto. Met ons keto dieet voor beginners zul je merken dat je snel leert welke ingrediënten en maaltijden passen binnen je keto dieet, zodat je zonder stress en met veel smaak kunt genieten van je nieuwe eetstijl. Ontdek hoe eenvoudig en lekker keto koken kan zijn met de hulp van Green Chef!
Keto dieet? Aan de slag!

Keto dieet? Aan de slag!

Wil je het keto dieet in je dagelijkse routine krijgen, lees je dan goed in, leer welke ingrediënten wel of niet passen en begin bijvoorbeeld eens bij het bekijken (en begrijpen) van het vet- en koolhydraatgehalte op de achterkant van verpakkingen. Hoe zou dit in je keto dieet passen?

Om keto koken makkelijker te maken, kan je met Green Chef jouw persoonlijke keto menu samenstellen, zodat je keto diner in ieder geval geregeld is. Geniet van smaakvolle gerechten die passen binnen je keto dieet. Verwacht veel (blad)groenten, vis, zuivel, noten, zaden en meer. Altijd vol vetten en maximaal 15 gram koolhydraten per persoon. Ingrediënten als brood, pasta, rijst en suikerrijke groenten zal je niet op je bord tegenkomen. Zo kost het keto dieet je geen enkele moeite. Smaakt goed, voelt goed!

Plan je keto weekmenu tot wel 3 weken van tevoren en maak het jezelf lekker makkelijk om je aan je keto dieet te houden. Keto diner, check!

Keto weekmenu van Green Chef: simpel, snel en super lekker!

Bespaar tijd met jouw keto weekmenu Is het keto dieet iets voor jou en wil je keto graag in je routine krijgen? Houd er dan rekening mee dat er - zeker in het begin - best wat tijd in het samenstellen van je keto dieet weekschema gaat zitten. Waarom laat je ons team van diëtisten niet het voorwerk voor je keto dieet weekmenu doen? Altijd vol vetten en (blad)groenten, maar laag in koolhydraten. Zo weet je zeker dat wat je eet, past binnen jouw keto dieet schema.

Nieuwe keto recepten, nieuwe inspiratie Waar de beperkte hoeveelheid koolhydraten per dag vaak als een blok aan je been voelt, daagt het onze diëtisten juist uit om keto recepten te bedenken die lekker, gezond én gevarieerd zijn. Kies wekelijks je 3, 4 of 5 keto recepten uit, stel zo jouw persoonlijke keto dieet weekmenu samen en geniet van nieuwe smaken, keukens en combinaties. Met elke week weer zoveel variatie kost keto koken je geen enkele moeite. Zelfs niet op hectische doordeweekse dagen!

En als we je dan ook nog vertellen dat wij alle verse ingrediënten in de juiste hoeveelheid thuisbezorgen (en dat je een retourtje supermarkt bespaart), dan wil je vast gelijk je keto dieet menu vol lekkere gezonde keto recepten in huis halen, toch? Bekijk hieronder een voorproefje van wat je kan verwachten van ons keto menu.

Veelgestelde vragen over keto recepten

FAQ

Wat is keto?

Keto staat voor ketogeen dieet waarbij je zo weinig koolhydraten binnenkrijgt dat je lichaam z'n energie niet uit glucose kan halen. Je lichaam gaat dan over op vetzuurverbranding waardoor er 'ketonen' ontstaan. Ketonen kunnen als brandstof dienen in plaats van glucose. Dit proces wordt 'ketose' genoemd. Daar komt de benaming keto vandaan.

Wat is het keto dieet?

Kenmerkend voor het keto dieet is de erg lage inname van koolhydraten. De totale energie inname bestaat hierdoor vooral uit eiwitten en vetten.

Keto dieet, wat mag je eten?

Bij een keto dieet verlaag je je dagelijkse inname van koolhydraten en zorg je ervoor dat je meer vetten binnenkrijgt. Wat mag je dan eten als je een keto dieet volgt? Gelukkig genoeg! Zie hier een algemeen overzicht van keto-oké voeding:

Vlees: rund tot varken, kip tot kalkoen
Vis en schaaldieren: van duurzame vis tot grote garnalen
Groene bladgroenten: spinazie, sla, andijvie, boerenkool en meer
Overige groenten: broccoli, bloemkool, wortel en meer groen
Noten en zaden: van hazelnoten tot amandelen en walnoten
Avocado’s
Eieren
Zuivel: kaas, slagroom, crème fraîche, Griekse yoghurt etc.

Wat je zeker niet in een keto recept terugvindt:
Granen: rijst, pasta, maïs, tarwe
Knollen: aardappels, zoete aardappel
Soja

Wat betekent ketose?

Het kwam net al kort ter sprake, maar ketose is de metabolische toestand waarin je lichaam vetten in plaats van koolhydraten als brandstof gebruikt. Om in ketose te raken, is het belangrijk om je dagelijkse hoeveelheid koolhydraten te minimaliseren, zodat de glucosevoorraad (bij verbranding van koolhydraten ontstaat glucose) wordt beperkt

Hoe lang duurt het om in ketose te komen?

De tijd die nodig is, voordat je lichaam op ketose is overgeschakeld verschilt per persoon. Gemiddeld ligt dit tussen de 2 en 4 dagen als je dagelijks tussen de 20 gram en 50 gram koolhydraten binnenkrijgt, maar het kan ook zo maar een week duren. Onder andere je leeftijd, metabolisme (lees: stofwisseling), hoe actief je bent en hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten je eet, zijn van invloed op hoe snel je lichaam 'in ketose' raakt.

Hoeveel koolhydraten mag ik met een keto dieet eten?

In principe is de regel met een keto dieet om je inname van koolhydraten per dag te beperken tot maximaal 50 gram. Omdat ons team van diëtisten bij het samenstellen van de keto recepten ervan uitgaat dat je de rest van de dag ook koolhydraten binnenkrijgt, bevatten onze recepten altijd maximaal 15 gram koolhydraten en minimaal 250 gram (blad)groenten per persoon.

Volg jouw gezonde dieet schema met Green Chef

Vegan, koolhydraatarm, minder calorieën, keto, eiwitrijk en meer. Kies het dieet dat bij jou past
Vegan, koolhydraatarm, minder calorieën, keto, eiwitrijk en meer. Kies het dieet dat bij jou past