Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallKeto Dieet

Keto dieet recepten: welke maaltijd past in jouw dieet?

Maak kennis met de gevarieerde keto recepten van Green Chef, die precies aansluiten bij jouw healthy habits.
Maak kennis met de gevarieerde keto recepten van Green Chef, die precies aansluiten bij jouw healthy habits.

Keto recepten van Green Chef

Ketogeen eten hoeft niet moeilijk te zijn, met de keto recepten van Green Chef heb je binnen een handomdraai een maaltijd op tafel die perfect bij jouw dieetvoorkeuren past.
Keto dieet in het kort

Keto dieet in het kort

Het eten van ketogene maaltijden is populair geworden doordat het ontzettend effectief blijkt voor vetverlies. Een ketogeen dieet (kortweg keto) kan helpen om vet te verbranden en het hongergevoel te verminderen. Een keto gerecht bestaat uit veel gezonde vetten en weinig (tot geen) koolhydraten. In de regel wordt bij een ketogeen dieet aanbevolen om dagelijks niet meer dan 50 gram koolhydraten te consumeren. Zo haal je je brandstof uit de vetten, niet uit de koolhydraten. Dit proces van verbranding heet 'ketose' en zorgt voor een lagere bloedsuikerspiegel. De combinatie van veel eiwitten en vetten (denk aan malse steaks, romige zuivel, noten en eieren) en weinig koolhydraten zorgt niet alleen voor een snelle vetverbranding, maar ook voor een lang verzadigd gevoel. Say goodbye to constante trek en ervaar hoe lekker keto koken kan zijn!
Is het keto dieet iets voor mij?

Is het keto dieet iets voor mij?

Het keto dieet is vooral ontzettend in trek bij mensen die wat kilo's proberen kwijt te raken. Toch is het eten van ketogeen voedsel geen automatische garantie voor afvallen. Het succes hangt namelijk af van welke keto maaltijden je uitkiest. Neem voor persoonlijk advies contact op met je huisarts, diëtist of zorgverlener. Is keto nieuw voor je? Probeer het gemakkelijk uit met de keto maaltijden van Green Chef.

Het idee van een eentonig ketogeen dieet is allang verleden tijden je hoeft écht niet alle dingen die je lekker vindt opzij te zetten. Je kan namelijk ook met weinig koolhydraten enorm variëren met smaken en verschillende verse ingrediënten: zo zet je elke keer weer een verrassend, smakelijk keto diner op tafel. Denk aan een tuna-melt in courgetteschuitjes, kogelbiefstuk met bloemkoolpuree of bijvoorbeeld een shakshuka met boerenworst en feta.
Waarom keto koken met Green Chef?

Waarom keto koken met Green Chef?

Keto koken lastig? Think twice! Laat onze diëtisten het denkwerk voor je doen en tover zelf in een handomdraai eenvoudige keto recepten op tafel. Bij het samenstellen van de keto recepten letten onze diëtisten nauw op de voedingswaarden. Zo weet je zeker dat welk gerecht je ook uitkiest, deze altijd precies in jouw keto dieet past. Of je nou op zoek bent naar keto recepten voor beginners, of al wat langer bezig bent en zoekt naar nieuwe inspiratie: met de gerechten van Green Chef zit je gegarandeerd goed. Een keto avondmaaltijd (of een keto lunch) van Green Chef bevat altijd rond de 15 gram koolhydraten, minimaal 20 gram eiwitten en 250 gram (blad)groenten. De verse ingrediënten worden speciaal voor jou op maakt ingepakt en thuisbezorgd. Geen gedoe, geen verspilling. Volg de stappen op het recept en pak jouw healthy habits op.
Keto lunch recepten

Keto lunch recepten

De keto maaltijden van Green Chef zijn ook erg geschikt om als lunch te eten. Een keto lunch is de ideale manier om je energie op peil te houden en je focus te verbeteren gedurende de dag. Onze diëtisten hebben diverse opties samengesteld die perfect binnen jouw keto dieet passen. Denk aan een Caesar salad met kippendijfilet en crispy bacon, of een Egg wrap met warmgerookte zalm. Elk lunchgerecht bevat zorgvuldig gebalanceerde voedingswaarden met minimale koolhydraten en veel gezonde vetten en eiwitten. Zo geniet je van een heerlijke lunch die je helpt om in ketose te blijven en je verzadigd houdt tot het diner. Met Green Chef wordt keto lunchen gemakkelijk en lekker, zonder gedoe. Ontdek onze keto lunch recepten en ervaar hoe eenvoudig het is om gezonde keuzes te maken, zelfs tijdens je drukke werkdag.