Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallVegan Dieet

Vegan dieet met Green Chef

Stel jouw persoonlijke maaltijdbox samen en geniet van smaakvolle vegan maaltijden.
Stel jouw persoonlijke maaltijdbox samen en geniet van smaakvolle vegan maaltijden.
Vegan avondeten met Green Chef
Wat verstaan we onder vegan eten?

Vegan avondeten met Green Chef

Steeds meer mensen zijn zich bewust van wat ze eten en worden veganist. Het volgen van een veganistisch dieet betekent dat je dierlijke producten vermijdt. Denk bijvoorbeeld aan vlees, vis, maar ook aan zuivel, eieren, honing (want gemaakt door bijen) en E-nummers met dierlijke roots.

Of je nu de eerste stappen zet naar een plantaardige levensstijl of al jaren geniet van een veganistisch dieet, met Green Chef stel je jouw vegan maaltijdbox in een paar kliks samen.Verwacht plantaardige gerechten vol vezels, vitamines (minimaal 250 gram groenten) en regelmatig vegan vleesvervangers.

Alle vegan recepten worden door ons team van diëtisten samengesteld. Zo weet je zeker dat wat je eet, past bij jouw eetstijl. Zeker als je pas net kennismaakt met vegan eten bespaart het je veel uitzoekwerk, tijd en frustraties.

Vegan eten saai? Alle vegan recepten zijn door wereldse keukens geïnspireerd. Dit betekent veel variatie, veel inspiratie. Proef het gemak van lekker vegan avondeten.

Vegan weekmenu

Wekelijks stellen Maartje, Claudia en Daniet, onze diëtisten, een gevarieerd weekmenu samen met genoeg opties voor een vegan dieet, ook wel een plantaardig dieet of plant based dieet genoemd. Alle vegan recepten zijn volledig plantaardig met af en toe een vegan vleesverganger en bevatten de juiste verhouding aan koolhydraten, eiwitten en vetten. Verder bevat elk vegan recept minimaal 250 gram groenten per persoon. Groententax check! Met onze veganistische maaltijdbox weet je zeker dat je een vegan dieet zonder moeite volhoud en elke keer weer verrast wordt. Zie hieronder een voorproefje van welke recepten je kan verwachten op ons veganistisch dieet weekmenu.
Waarom zou je vegan eten?

Waarom zou je vegan eten?

Veganisme is in trek. Meer en meer mensen worden vegan. Waarom ze veganist worden? Veel maken de switch naar veganisme om vriendelijk voor de dieren te zijn, anderen worden vegan om duurzamer te leven. Het is namelijk zo dat veeteelt enorme impact op ons milieu heeft. Van uitstoot van broeikasgassen door de dieren zelf tot het kweken van gewassen voor dierenvoer en de toegenomen ontbossing.

En dan is er nog een derde groep mensen die vegan wordt, omdat ze zich door een veganistisch dieet gezonder en energieker voelen. In de afgelopen jaren zijn er veel studies naar veganisme uitgevoerd. De resultaten laten zien dat er veel gezondheidsvoordelen aan veganisme zitten, waaronder een verlaagd cholesterolgehalte en een lagere bloeddruk.
Beginnen met veganistisch eten

Beginnen met veganistisch eten

Vegan eten, dat is wel even andere koek dan de Bourgondische levensstijl. Een grote switch. Ga stap voor stap op veganisme over of maak in één keer (ambitieus, zeker niet onmogelijk) de oversteek. Waar te beginnen als je vegan wil worden? Start met een aantal swaps, een aantal vegan ingrediënten. Kies bijvoorbeeld voor plantaardige zuivelproducten, zoals havermelk in je koffie of kokosyoghurt. Omdat er waarschijnlijk best een nieuwe wereld voor je opengaat, zijn wij er met de vegan Green Chef-box. Bezorgd tot aan je voordeur.

De grootste uitdaging aan het beginnen met veganistisch eten is het eigen maken van welke voedingsmiddelen wel en niet bij een veganistische levensstijl passen. Om je op weg te helpen (en te ontzorgen) kan je met Green Chef 3, 4 of 5 vegan recepten uitkiezen, samengesteld door onze diëtisten. Wij het voorwerk, hoef jij de vegan maaltijd alleen nog op tafel te zetten.

Goed om te weten, is dat onze vegan recepten minimaal 250 gram groenten, ijzer, zink, calcium, vitamine D en Omega 3 bevatten. En bovendien letten onze diëtisten er op dat elk recept uit de juiste verhoudingen van koolhydraten, plantaardige eiwitten en vetten bestaat. Smaakt goed, voelt goed.
Is een vegan dieet eten gezond?

Is een vegan dieet eten gezond?

Jazeker! Omdat vegan koken betekent dat er plantaardige alternatieven voor vlees en vis moeten worden gevonden, bevatten vegan recepten in vergelijking met andere gezonde diëten vaak meer groenten (bij Green Chef minimaal 250 gram groenten per persoon), fruit, granen, noten en zaden.

Nu is het zo dat er vaak wordt gedacht dat je met een veganistisch dieet niet aan veel essentiële voedingsstoffen zou komen, zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Onze diëtisten houden er bij het samenstellen van vegan recepten rekening mee dat er voldoende voedingsstoffen inzitten. Vul dit aan met enkele supplementen speciaal voor vegans, zoals vitamine B12, en je haalt alles wat je lichaam nodig heeft uit vegan voeding.

Zojuist kwam het al kort ter sprake, maar er zitten gezondheidsvoordelen aan vegan eten. Zo bevat dit type gerechten van nature minder verzadigde vetten, dan maaltijden op basis van vlees. Verzadigde vetten vergroten de kans op hartaandoeningen en zorgen voor een hoger cholesterolgehalte.

Waarom zou je voor een vegan maaltijdbox kiezen?

Geniet van lekkere vegan recepten met Green Chef

Zeker als je binnen de veganistische levensstijl nog zoekende bent, kan vegan koken veel tijd kosten en stress opleveren. Geen tijd, inspiratie of een mix van de twee? Laat ons je rechterhand in de keuken zijn. Kies wekelijks lekkere vegan recepten uit en laat je ingrediënten in de juiste hoeveelheid thuisbezorgen. Wij bedenken de recepten en doen de boodschappen, is het voor jou daarna alleen nog een kwestie van koken.

Ons team van diëtisten weet welke gezonde vegan dieet recepten bij jouw levensstijl passen. Toch twijfels? Bij elk recept noteren we de voedingswaarden, zodat je die er altijd nog voor een (extra) goed gevoel bij kan pakken.

En weet je wat nou nog een fijne bijkomstigheid aan de lekkere vegan recepten van Green Chef is? Dankzij de wekelijks wisselende recepten ziet je bord er altijd anders uit. Veel variatie, veel nieuwe inspiratie.

Volg jouw gezonde dieet schema met Green Chef

Vegan, koolhydraatarm, minder calorieën, keto, eiwitrijk en meer. Kies het dieet dat bij jou past
Vegan, koolhydraatarm, minder calorieën, keto, eiwitrijk en meer. Kies het dieet dat bij jou past