Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallPlantaardig Dieet

Plantaardig dieet met Green Chef

Stel zelf je maaltijdbox samen met jouw favoriete plantaardige maaltijden.
Stel zelf je maaltijdbox samen met jouw favoriete plantaardige maaltijden.
Plantaardig dieet met Green Chef

Plantaardig dieet met Green Chef

Wat verstaan we onder plantaardig eten? Net zoals een vegan dieet betekent ook het volgen van een plantaardig dieet dat je dierlijke producten vermijdt. Je eet dus enkel producten van plantaartige oorsprong en laat vlees, vis, maar ook aan zuivel, eieren, honing (want gemaakt door bijen) en E-nummers met dierlijke roots links liggen.

Ons team van diëtisten stelt elke week gevarieerde plantaardige recepten samen die bestaan uit 250 gram groenten of zelfs meer, minimaal 20 gram eiwitten en regelmatig vegan vleesvervangers. Zo wordt een plantaardig dieet verrassend en gemakkelijk, en weet je zeker dat wat je eet, past bij jouw eetstijl zonder veel uitzoekwerk, tijdverlies en frustraties.

Proef zelf het gemak van lekker plantaardig avondeten.

Plantaardig dieet menu

Wekelijks stellen Maartje, Claudia en Daniet, onze diëtisten, een gevarieerd weekmenu samen met een heleboel opties voor een plantaardig dieet. Kies je in je account 'vegan' als menuvoorkeur, dan krijg je alle plantaardige recepten bovenaan in het menu.
Zie hieronder een voorproefje van welke recepten je kan verwachten op ons veganistisch dieet weekmenu.
Waarom zou je plantaardig eten?

Waarom zou je plantaardig eten?

Er zijn verschillende redenen natuurlijk om een plantaardig eetpatroon te overwegen. Velen kiezen voor een plantaardig dieet omwille van dierenwelzijn of milieu. Anderen kiezen dan weer voor plantaardig vanwege de gezondheidsvoordelen zoals meer energie, verlaagd cholesterolgehalte en een lagere bloeddruk.

Wel is het belangrijk dat je net als onze diëtisten ervoor zorgt dat elke plantaardige maaltijd voldoende voedingsstoffen bevat. Je wilt namelijk nog steeds voldoende ijzer, zink, calcium, vitamine D en Omega 3 binnenkrijgen in je veganistisch dieet plan.

Ben je nog lerende of wil je het jezelf gemakkelijk maken? Met Green Chef weet je zeker dat wat je eet, goed voor je is. Geen tijd, inspiratie of een mix van de twee? Laat ons je rechterhand in de keuken zijn. Kies wekelijks lekkere vegan recepten uit en laat je ingrediënten in de juiste hoeveelheid thuisbezorgen. Wij bedenken de recepten en doen de boodschappen, is het voor jou daarna alleen nog een kwestie van koken en klaar is je plantaardige dieet menu.