Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallVegetarisch Dieet

Vegetarisch dieet met Green Chef

Stel jouw persoonlijke vegetarische maaltijdbox samen en geniet van verrassende maaltijden.
Stel jouw persoonlijke vegetarische maaltijdbox samen en geniet van verrassende maaltijden.

De maaltijdbox vegetarisch van Green Chef

Geen vlees. Geen vis. Groenten in the lead met op z'n tijd gerechten met zuivel en/of vleesvervangers. Dat is wat je kan verwachten van onze maaltijdboxen voor een vegetarisch dieet. Onze diëtisten zorgen voor voldoende vitamines, mineralen en vezels (liefst uit volkoren producten) per maaltijd. Daarbij letten ze erop dat de verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en vetten kloppen.

Vegetarisch dieet saai? Think twice! Bij elk vegetarisch recept vinken onze diëtisten de boxen ‘lekker gezond’ en ‘borden vol variatie’ af. Laat je verrassen!
Is een vegetarisch dieet gezond?

Is een vegetarisch dieet gezond?

Wie een vegetarisch dieet volgt en dus geen vlees en vis eet, haalt z’n energie uit andere producten. Vaak betekent dit meer groenten, fruit, granen, noten en zaden. Deze producten bevatten van nature relatief veel vezels, magnesium, kalium, foliumzuur en antioxidanten en zijn laag in verzadigde vetten. Dit is gunstig voor je gewicht, cholesterol en bloeddruk. En dat leidt weer tot een verlaagt risico op diabetes en hart- en vaatziekten. Mooi meegenomen!

Een vegetarisch dieet is dus zeker gezond, maar het is wel belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Oftewel genoeg vitaminen, mineralen, gezonde vetten en eiwitten. En zo min mogelijk bewerkt voedsel. Sommige vegetarische producten die je in de supermarkt vindt, zijn sterk bewerkt. Maak het jezelf makkelijk met de vegetarische maaltijdboxen van Green Chef. Elke box bevat verse ingredriënten zodat jij in een handomdraai de meest gezonde vegetarische recepten op tafel zet. Gezond vegetarisch dieet, check!
Hoe krijg je vegetarisch eten in je routine?

Hoe krijg je vegetarisch eten in je routine?

Als je net begint met het volgen van een vegetarisch dieet, is het aan te raden om het stapje voor stapje te doen. Begin bijvoorbeeld met het vermijden van rood vlees. Zodra je dat in je routine hebt, stop je bijvoorbeeld met het eten van gevogelte. Weer een paar weken later stop je met het eten van vis, enzovoort. Zorg er wel voor dat je de voedingsstoffen die je normaal gesproken uit deze producten haalt, nu uit andere voedinsgsmiddelen haalt.

Plan je maaltijden vooruit. Zo hou je je vegetarisch dieet een stuk makkelijker vol. Bedenk van tevoren welke vegetarische recepten je de komende week gaat maken en zorg dat je alle ingrediënten alvast in huis hebt. Zorg ook voor genoeg variatie en wees avontuurlijk met je vegetarische recepten. Ontdek nieuwe ingrediënten en smaken die perfect in een vegetarisch dieet passen en laat je inspireren door de vegetarische wereldkeuken. Afkijken bij onze diëtisten kan natuurlijk ook. Wekelijks zorgen ze voor genoeg variatie en bijzondere smaken voor je vegetarisch dieet plan.

Al je vragen over het vegetarisch dieet beantwoord.

FAQ

Wat is een vegetarisch dieet?

Een vegetarisch dieet is een voedingspatroon zonder vlees, gevogelte, vis, schaal- en schelpdieren.

Wat is het verschil tussen een vegetarisch en een vegan dieet?

Bij een vegetarisch dieet eet je geen vlees en vis. Bij een vegan dieet eet je volledig plantaardig en vermijd je alle dierlijke producten. Naast vlees en vis gaat het hierbij ook om zuivel en eieren.

Wat eten vegetariërs?

Een vegetarisch dieet bevat een gevarieerde mix van fruit, groenten, granen, gezonde vetten en eiwitten.

Hoe krijg je als vegetariër genoeg eiwitten binnen?

Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Je hebt er per dag zo'n 0,8-1 gram van nodig per kg lichaamsgewicht. Eiwitten uit zuivel, noten, zaden, peulvruchten, tempeh, tofu en seitan passen goed in een vegetarisch dieet.

Wat is het vegetarisch dieet bij Green Chef?

De vegetarische maaltijdbox van Green Chef ziet er elke week weer anders uit. Verwacht verrassende recepten vol verse groenten (minimaal 250 gram per portie), zuivel van hoogwaardige kwaliteit en meer dan genoeg Omega-3 en B12 van bladgroenten, paddenstoelen, noten en zaden en op z'n tijd een vegetarische vleesvervanger. Een ding is zeker, na het eten van je vegetarische maaltijd voel je je helemaal verzadigd.

Wat is de beste vegetarische maaltijdbox?

De maaltijdbox van Green Chef is een goede keuze als je vegetarisch eet. Alle vegetarische recepten zijn samengesteld door diëtisten. Zij zorgen voor voldoende vitamines, mineralen en vezels (liefst uit volkoren producten) per maaltijd. Daarbij letten ze erop dat de verhoudingen van koolhydraten, eiwitten (> 20 gram per persoon) en vetten kloppen. Zo kom je als vegetariër nooit voedingsstoffen tekort. Daarnaast is er wekelijks genoeg keuze en variatie om jouw ideale vegetarische maaltijdbox samen te stellen.