Green ChefIconChevronRightSmallDieet SchemaIconChevronRightSmallLunch Achter Bureau

Druk, druk, druk: Ruim 40 procent van de Nederlanders luncht achter bureau

Bijna helft vrouwelijke collega's eet ongezonder door stress
Bijna helft vrouwelijke collega's eet ongezonder door stress

Onderzoek naar lunch tijdens werk

Van de ene afspraak naar de andere, en nog even snel een mailtje afmaken. De zomervakantie is voorbij, we zijn weer volop aan het werk. De deadlines vliegen je om de oren, en dan schiet lunchen met collega’s er nog weleens bij in. Uit onderzoek* van maaltijdbox Green Chef blijkt dat ruim 40 procent van de Nederlanders achter zijn of haar bureau luncht bij drukte. Als we thuiswerken, ligt dat percentage nog hoger: 49 procent eet thuis een bammetje achter de laptop tijdens het werk.

*“Geen tijd nemen voor je lunch is niet aan te raden” licht diëtist bij Green Chef, Daniet Shachar toe: “Door te lunchen achter je bureau kom je niet tot rust en heb je minder aandacht voor je eten.” *
Stress op werk

Stress op werk

Ruim 45 procent van de respondenten vindt gezond eten belangrijk, vooral in stressvolle periodes. Toch zorgt stress ervoor dat we vaak ongezonde keuzes maken op het gebied van voeding, zegt de helft van de vrouwen (49%) en ruim een kwart van de mannen (27%). Shachar legt uit: "Door stress wordt het moeilijker om bewuste keuzes te maken, waardoor we sneller naar ongezond eten grijpen." Stress is echter niet de enige reden om gezonde eetgewoonten op kantoor te laten varen. Een verjaardagstaart hier, een bitterbal daar: ook ongezonde traktaties op werk zijn moeilijk te weerstaan. Van de vrouwen zegt 37 procent dat lastig te vinden, tegenover een kwart van de mannen.

(On)gezond weekend Ondanks de verleidingen en werkdruk op maandag tot en met vrijdag, zegt bijna twee op de vijf Nederlanders doordeweeks gezonder te eten dan in het weekend. Twintig procent laat in het weekend de gezonde eetgewoonten zelfs helemaal los. Maak het jezelf daarom gemakkelijk door gezond te eten wanneer je wil met de nieuwe ‘Snel & Gezond-menuvoorkeur’ van Green Chef. Hiermee zet je binnen 15 tot 25 minuten een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel. Ten slotte tipt Shachar: “Heb je eten over van de dag ervoor? Neem dit mee naar kantoor als gezonde lunch.”

MEER WETEN?

Ontdek meer over onder andere etiketten lezen, food shaming, eetvoorkeuren en dates op onze perspagina. Of neem contact op.
We helpen graag!